DIN DRÖM
VÅRT HANTVERK

Gjutning med epoxy görs oftast tillsammans med andra material så som ädelträ för att få ett mycket unikt utseende där varje skapad produkt blir one of a kind. Färgsättningen av epoxy fungerar enligt samma princip som hos din lokala färghandel :), man blandar olika färger för att få fram önskad nyans. Det går även att styra transparensen från en lättare toning till näst intill solid färg samt tillsätta olika färger i olika lager för att uppnå önskad effekt och utseende.

Vid ytbehandling med epoxy har man samma möjligheter som vid gjutning med skillnaden att man jobbar med ett tunnare lager.

Vad gäller bord gör vi allt från mindre sidobord/soffbord till stora konferensbord så inget är för smått eller för stort.

Bänkskivor för allt från kök och badrum till bardiskar.

Skärbrädor och serveringsbrickor i t ex ädelträ och epoxy.

Bara din egen fantasi begränsar vad vi kan skapa.

TEKNIKER

Epoxy

Gjutning

Epoxy är enkelt förklarat två flytande ämnen som när de blandas härdar och blir stenhårt. Denna blandning är i grunden genomskinlig och man färgsätter därmed epoxyn vid blandningstillfället utefter önskemål. Eftersom det är flytande lämpar det sig ypperligt vid t ex skapande av så kallade River Tables där man skapar en form runt valfritt ädelträ och fyller sedan formen med epoxy. Det är bara fantasin som begränsar utseendet och oavsett val av material och färg har man en unik och personlig produkt i slutändan.

Epoxy

Ytbehandling

Vid ytbehandling använder man dock en annan typ av epoxy där man använder en enklare stomme, t ex plywood eller MDF, vilken man sedan täcker ytan med 1-3mm epoxy. Blandar man t ex epoxyn svart lägger man det som en bas på stommen och vill man då ha en solid färg går man sedan vidare med ytbehandlingen. Vill man istället ha mönster kan man tillföra andra färger och med olika tekniker skapa unika mönster. Även loggor, text och andra önskemål går att tillföra.
Precis som vid gjutning får man en mycket unik och personlig produkt.

REFERENS-
OBJEKT

För att se många av våra projekt klicka dig gärna vidare till våra Referenser.

Rulla till toppen